Friday, June 28, 2013

kerja-kerja





kerja.kerja.kerja.

Lepas habis belajar benda niy lah yang melayang layang je kat kepala...aisehhh -_-"
Tengok jawatan kosong semua mcm tak sama dengan apa yg aku belajar. Sains serangga? Ops...xd kaitan langsung dengan bioindustri. Lain la teknologi makanan, pertanian & agroindustri. Even aku pernah terfikir untuk buat researh pasal kelkatu... betulla serangga yang berasal dr anai2 itu. *kagum~

Papepun aku akan cuba untuk dptkn kerja terbaik. Inspektor ad jugak isi, mane tahu rezeki kat situ terima je laa. Takdela excited sgt pun kan :D Asalkan dapat duit untuk sambung belajar, tlg family, kahwin dan lagi lagi... :D I'm 24. So, perlu fikir mase depan oke. Pray for me :)

Insyaallah..Dengan izin Allah, rezeki ada di mana mana. Usaha syg. Usaha. :)


~Hari ini aku belajar perkara baru. 
Tak semua benda kita boleh simpan sembunyi dalam2 
adakalanya ia perlu diluahkan dilepaskan
 pengakhirannya adalah sesuatu yang menenangkan~

Is zara: mulakan hari dengan hati yang gembira :) * bak kata Kim Tak Goo~ 





Thursday, June 27, 2013

Final year>T.A.M.A.T





Alhamdulillah...semua selesai. FYP & paper pun setel
tinggal sedikit sahaja lagi barang utk dikemas bawa pulang.
Seorang demi seorang tinggalkan tempat niy. aku mungkin lusa kot.. :) 
& tiap satu orang yang pergi aku iringi dengan juraian air mata. 
*Kalu time tu pki spec mate xdela jelas sgt kann -_-'

Titis air mata itu melambangkan betapa besarnya nilai anda di ruang hati ini
memang 'indicator' yg bagus la kate org :)

Anyway, plez jaga diri baik-baik
bulan sepuluh niy kita jumpa semula
harap2 dapat jumpa awk2 semua dlm keadaan sihat & bahgia :)

***

For my beloved roomates: 
syahadataini mohd sukari..tq untuk layanan baik slama 4 tahun niy
Kpd teman tersayang: 
si comel Athirah...Plez tk care ur self , jaga kesihatan :)
& buat kembar teristimewa: 
Tn Nor Syuhada bt Tn Mohd Ghazali, i will miss our great moment together



is zara: syg awak semua :') 
Miss syuhada & En Luqman...jumpe awak2 utk conference di Penang :)





Tuesday, March 5, 2013

H A R I J A D I





#4 mac 2013



Tarikh yang amat bermakna
sejujurnya aku hampir2 terlupa
ini betul permasalahan yang rumit
mungkin otak sedikit 'senget'
Patulah aku merasakan sesuatu yang tak kena
#teruk  -_-"

mujur aku sedar sebelum detik itu
apapun aku masih sempat ucapkan 'selamat ulang tahun'
hadiah tak seberapa
maaf


Terima kasih untuk segalanya
'selamat ulang tahun kelahiran ke 23'

:)






da greatest moment :)







bismillah.






alhamdulillah. Pembuka semester yang sgt bermakna untuk aku. 
...ini semester terakhir.sebelum aku bergelar seorang graduan ijazah sarjana muda sains gunaan teknologi bioindustri. 

So, untuk semester akhir niy, zara akan habiskan masa dan sisa detik yang tinggal bersama insan yang zara sayang----->Kawan2 zara & roomate zara yang setia dgn zara selama 4 tahun niy.
sayang awak semua sangat2 :D

Every weekend kami akan habiskan masa bersama. Of course ada adegan dan aktiviti menarik untuk dijadikan memori terindah sebelum menutup tirai semester ini....

Hujung minggu baru niy zara& kawan2 bertandang ke rumah syuhada & syahadataini. 

Act, Zara pernah je ikut diorang balik rumah. 


#cumanya kali niy memang best & luar biasa bila geng+kawan rapat zara join sekali. 

Hepi sgt bila dpt tgk kawasan sawah padi, pokok2 liar, &macam2haiwan kat kawasan rumah tu. 
Tenang sangat-sangat.


our happy momments:

  1. Rumah syahadataini--->makan2 & jenguk family sya :)
  2. Pg rumah sedare syud makan laksa *fav zara kan! :p
  3. Shopping----> kb mall, tanah merah, bachok.
  4. naik moto, jalan2 kampung  @_@
  5. Same2 tolong umi masak 'nasi kerabu'!!! nyum3~sedap sgt2. Boleh try kat rumah nanti :)
  6. Sesi berinai malam terakhir. Memang keje gelak je kan, da hepi sangat bila ada 'pak lawak' kat sini. *gelak sampai berair mata.
  7. Games 'true or dare' .. ----->After sesi berinai tu, kite same2 maen game niy. Bahagian ruang tamu memang kite berempat la kongker. Dah semua orang duk tido. Seronok bila masing2 buat pengakuan & bertukar2 cerita sampai pukul 3-4 pagi. sweet sgt2. Siyesly tak kan lupa. :) Thanks korang...





is zara:
# 'Family is not always blood. It is the people in your life who want you in theirs; the ones who accept you for who you are. The one who would do anything to see you smile & who love you no matter what.'







Monday, February 25, 2013

menu untuk 'saya' ?






menu yang sedap untuk malam yang dingin

tq kawan :)
terimakasih untuk santapan yang enak




is zara: malam yang sangat sibuk. 
Untung badan.
 balik je bilik, makanan siap terhidang. nasi goreng tomyam betul pedas!
gracias! :)




#tq cik syahadataini :)







Sunday, February 17, 2013

ini perihal dia!



buka laman Facebook.
Mata membulat. Sampai pening.
Dia dengan statusnya
ditambah dengan imej yang 'menggoda' mungkin...

betul aku bingung...



Keliru dengan sikap dan tingkah laku manusia. Terlalu payah untuk aku mentafsir isi hati seseorang. Terkadang tingkah laku dan gerak geri tak sama dengan apa yang dijangkakan. Betul membuatkan aku bingung dengan tindak tanduk mereka. Apakah yang digilakan sebenarnya??



*Kasih sayang, bahagia ataupun perhatian??*


entah 


Atau kau sengaja bikin cerita panas konon2 dapat menggemparkan dunia dan melenyapkan sepi hati. Syg, manusia itu perlu belajar dari kesilapan. Bukan mempergunakan watak lain sebagai boneka hiburan utk mematikan kebosanan atau melengkapkan kehidupan.



Teringat pesanan seorang teman..... 

'cuba fikirkan yang baik2 sahaja. 
Anggap semua orang di sekeliling kita berhati baik. Mulia. Tiap orang ada kelebihan, ada kelemahan. Buang jauh2 segala permasalahan & jangan rumitkan fikiran.'



Hurm...zara bukannya terlalu prejudis dalam menilik sikap mereka. Cuma keliru dengan agenda lakonan hebat yang dipersembahkan . Nyata depan mata. Sahabatku yang satu itu terlalu jauh...jauh dari pandangan mata. Moga dia baik2 sahaja ya...



soal hati itu sukar dimengerti


#Aku bukanlah insan yang betul arif tentang perilaku manusia. Mungkin aku perlu dalami ilmu psikologi untuk menjadi pakar hati....Tak kenal maka tak cinta. Betullah kata orang, perkenalan itu penting sebelum membuat spekulasi membabi buta.




 :D  is zara~





Saturday, February 16, 2013

:')





Syukur.Alhamdulillah.



Dia kurniakan aku teman. Sahabat yang mulia. Sangat sayang pada mereka. Ya Allah...Tautkan hati kami. Jauhkan dari penyakit hati, ego, iri dan benci. Moga rasa kasih itu senantiasa tumbuh. Mekar, harum, mewangi. Berikan mereka kebahagiaan duniawi dan hakiki.

:')






#Athirah, syuhada, syahadataini, Nurul Farah Diyana, Aishah Miur Zabidin, Siti Fatimah



is zara: Semoga awak semua bahagia. Semester akhir untuk aku dan teman. Moga ukhwah itu tidak mati di sini. Sayang awak semua. 




Wednesday, February 13, 2013

untuk awak :)


currently love dis song!!!!

by: Ainan tasneem
150 juta~





untuk kali ke seratus lima puluh juta 
mereka tanyakan engkau soalan yang sama
'Eh, mengapa kau masih lagi mahukan dia?'
'Apa kau buta atau kau pura-pura suka.'

di seratus juta lima puluh kali itu
di depan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
sambil ketawa engkau bilang satu persatu

dia mungkin bengis seperti singa
tapi dia nangis tonton cerita korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas jujur apa adanya
Aku kenal lagi dia

Eh dah seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

'Sayang mungkin baran tak kira masa'
'Tapi sayang tahan kalau ia salah saya'
'Sayang mungkin saja keras kepala'
'Tapi sayang manja bila kita berdua'
'Saya kenal sayang saya'

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari snag naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna  aku rimas gedik mengada ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa

#Rahsia kita berdua...



is zara: credit to my beloved roomate coz pengaruh zara untuk hayati lirik niy.sama!huhu.Tak minat pn ainan niy, tp boleh dah terima kan.tq :)





Tuesday, February 12, 2013

hv fun ! :D




bismillah



selamat sampai ke umk. alhamdulillah..Baru je sampai dah rindu rumah...
rindu family :(
Beznye kalau dapat bersua bertemu. 
Lain kali ye. Insyaallah. :D


***

hari ini hujan turun tak berhenti. Dari pagi sampai petang~Fuh!
 Sampai tak sedar waktu sudah menginjak ke tengahari :)
Punya khusyuk main game 'wedding saloon' sampai termiss waktu untuk jumpa Dr. Mariam. 
Bile la nak mula kerja lab niy kan. Report siep pun tengah meraung mintak dilayan!


-_-' adeh.


So, untuk hari niy program yang sepatutnya zara buat secara rasminya dibatalkan dan diganti dengan aktiviti bersama. 


~with my beloved rumate & friends :syahadataini & athirah <3

  1. makan sesame :)
  2. Aerobik dlm bilik
  3. games <3 *part niy memang tak boleh miss!
  4. on9


kami yang riang gembira (tirah, sya, & is zara)




is zara : 
addicted layan game! tak pernah2 si zara jadi cam gini.hee :) Sori jangkitkan virus niy kat kowang. hee :)






Thursday, February 7, 2013

Dream jar :)









Impian itu kita lakarkan di atas cebisan kertas
Kita anyam cebisan itu menjadi bentuk yang indah
dengan kombinasi warna2 pelangi
cantik, menarik....
Moga ianya mengubati sang hati yang suram.muram

kita punya impian sayang
jangan biar mereka patahkan impian kita
maga impian itu sampai ke bintang ya
jangan putus asa untuk usaha
berdoa mengharapkan pertolongan-Nya
peduli kata mereka
ingat sayang, Allah kan ada...

senantiasa ada : D




#'when u are having a bad dream, the dream jar give u power to make urself up!Reach inside and take out one dreamy dream. Ur mind will fill up with happy thought. Then, u can change the bad dream into a good one '

Syg awop :D




catatan itu :)





ini catatan is zara yang lapuk dan terkubur :)




Buka foto lama
Terjumpa karya lama, yakni catatan peribadi aku.
aku tontonkan pada mama
Kata mereka, hasil tulisan aku banyak
Ya. Betul barangkali
Hasil tulisan yang aku tunjukkan itu hanya sekitar usiaku 17-20 tahun
Selebihnya aku lakarkan dalam lappy peribadi aku
Di situ tempat aku pahatkan segala kenangan
Pahit manis yang aku sendiri ukirkan
Bagaikan kisah berepisod yang tak berpenghujungan
Ya. Lukisan hidup aku tersangatlah indah untuk diperhalusi
Terima kasih semua :)



is zara: 

#' Dalam hidup, masalah itu tak akan pernah jemu bertandang dan pergi. Hadapilah dugaan dan cabaran dengan nilai2 positive sebagai usaha mengimbangi kehidupan.'





Saturday, February 2, 2013

Encik bahulu :D





Cintaku mula berputik untukmu duhai Encik Bahulu~

#Untuk tatapan awak :D


Nah. Persembahkan bahulu warisan. Nampak cantik. Sedap.Yummy :p



Kalau sebelum niy SIEP zara mesti di Batu Gajah kan. Tapi kali niy special sikit taw. Abah zara yang bertungkus lumus carikan tempat SIEP untuk zara :) Risau sangat bile anak die yang sorang niy naik bus sorang2 p batu gajah tu... Untungla pengusaha kedai tu memang kenalan abah kan...so senangla zara nak kerja sekejap kat situ :D

Tq abah. Dapat jugakla zara siapkan kerja tertunggak tertunggu tu kat kedai pemprosesan bahulu sedap niy.

Tiap hari boleh makan free. :)
Harap2 badan niy tak jadi macam bahulu jugak la yer. Risau jugak niy :(

Yang paling bestnye...kalau dulu Zara tak boleh nikmati kelazatan bahulu niy memandangkan zara tak suke rasa telur. Tapi bila usia zara mencecah 20an, zara bole la terima cikit2. And now zara betul2  sukakannya!

Terima kasih macik2 yang amat baik hati, sudi temu bual isi masa buzy melayan budak zara niy. Gracias. Sayangawaksemua. :D







Is zara: Tapi kalau kuih akok*, zara memang tak boleh telan. Maaf. memang pure rase telur :s







Health Nuts Club #siri 3






27 January 2013


Perjalanan hari ini lebih kurang sama dengan hari sebelumnya. Cuma pengisisan yang lebih meninggalkan impak mendalam dalam hidupku. Tiap orang punya kisah tersendiri dan pasti mahu berubah untuk merealisasikan impian. Tepuk dada, tanya diri :)

Take notes!

  1. If u do the possible today, u can do the impossible tomorrow
  2. Surround urself with people who are going to take u higher
  3. Orang yang gagal bukan disebabkan tak mampu. Tetapi impian mereka yang lebih kecil dari cabaran

Untuk malam terakhir, kami berkumpul di nutrisi club di Shah Alam for a special moment with Dr.Idrus. So, as usual kami mulakan dengan doa minda, mensyukuri nikmat Allah. Betul menyentuh hati dan membuatkan ramai antara kami menitiskan air mata. Next, Dr Idrus memberi sedikit taklimat & review tentang spectacular   13' 

Tiap butir kata dan semangat yang keluar dari mulut Dr. betul memberikan aura positif kepada kami semua :D Tenkiu Dr. Idrus my friend, Salimah for ur support. 

For the last day, aku merasakan satu perasaan yang lahir jauh di sudut hati. ya. Aku senang dengan keluarga itu. Bahagia melihat kemesraan dan layanan mereka. Walaupun jarak usia berbeda, itu bukanlah kayu ukur untuk penyatuan hati kita. Sayangsemua.


We are famili now and oweys. 











is zara : To make u continue is ur dream. So, lets create our dream together.




Thursday, January 31, 2013

Health nuts club #siri 2




26 January 2013

Okay, untuk hari niy zara bangun seawal jam 4 pg untuk bersiap dan menaiki kereta ke kelab nutrisi di S.Alam. Siyesly sgt2 mengantuk disebabkan zara tak tidur dalam perjalanan dari Kelantan semalam kan...Kami sama2 berkumpul di kelab nutrisi untuk menaiki bas ke Bukit Jalil. 

Sampai je kat stadium, memang dah ramai sangat orang berkumpul dan beratur untuk dapatkan tempat paling selesa gitu. Memang riuh dengan sorakan dan semangat orang ramai. Belum tengok bola dah dasat camnih kan...

Masuk2 je kene duduk bejam2 jugak sbb tgu orang hebat datang. Yang zara tak berapa suka, muzik yang dipasang tersangatlah kuat dan orang yang joget over taw. Sikit2 boleh la zara terima kan...

Tapi benda2 negatif kita jangan ikut taw!!!Just kutip nilai positif je okey :D Perkara yang paling membuatkan zara kagum ialah semangat pasangan suami isteri yang bersama-sama usaha untuk famili mereka. Zara nak macam tu jugak! Jeles-_- 

Part yang buat zara tersentuh bila KC menceritakan satu persatu kisah mereka yang gigih berusaha dan berjaya termasuklah seorang makcik yang cacat kedua tangannya. Betul. Kagum dengan semangat manusia istimewa seperti mereka. Semua orang menitiskan air mata termasukla zara oke,zara ngaku -_-'

zara nekad. Peduli kata orang. 

Sila berhenti minta orang lain bentuk keputusan kita okey. Tq dr idrus :D 

So, now focus 360 degree and buid it better to everyone! :D

 Nah. Persembahkan :D

we are famili :D









Okey! penamat untuk hari ini :) Jum!


Health nuts club #siri 1




25 January 2013

Tiba di Hentian Putra jam 5.50 pg. Usai mandi & solat, zara terus bergerak ke Bank Negara bersama teman yang baik hati .Tenkiu :) Beg yang besar gedabak itu betul menyukarkan pergerakan zara memandangkan zara perlu menaiki tangga ke sana. Sekalung tahniah untuk diri sediri :D 

Siyesly on dat day aku sangat2 stress disebabkan:

  1. Beg yang besar dan berat. Nk pergi Mekah mungkin -_-
  2. Penantian selama 3-4 jam di Bank Negara
  3. Perut yang berdansa menahan lapar
  4. Baju yang aku rasa kurang selesa untuk dipakai. Just sarung je sbb kejar masa
  5. Rahsia.heheh :p


Then, disebabkan rakan kelab menjemput beramai-ramai, rasa terubat pulak hati niy kan. Ditambah pulak denagn family sal yang ringan tangan tlg bawakan beg tu. Tenkiu :(

Next, kami terus gerak ke Stadium Putra Bukit Jalil untuk pendaftaran. Memang ramai la orang kat sana & beratur panjang la dibuatnye. Kalau dah 15 00 org untuk pendaftaran, boleh bayangkan betapa sesaknye kat sana kn2.

Yang sadisnye, time daftar tu zara tak dapat bendera negeri Perak. sebab dah habis!Wah, ramai sgt ke org Perak niy??! -_-  So, zara pn mintak bendera negeri Kelantan.*at least ada jugak la kan....jadilah. Tp tak berapa semangat la nak kibarkan bendera tu. 








is zara: habis sesi daftar2. Kami terus cari barang makan. Sampai kat ruang alat kosmetik, ad macik tu ofer krim hilang parut jerawat kt zara.Hai. Selama niy tak pernah pn? sah memang belambak parut jerawat niy :'(




Thursday, January 24, 2013

sarawak> inspektor :D







Enjoy the little things in life. 
One day we may look back and realize they were big thing



Alhamdulillah. 
7 semester sudah berlalu, dan kini tiba ke detik penghujung nya. 
Semester akhir kan. Tiap yang berlalu pasti dijadikan memori indah, untuk diceritakan kepada anak cucu cicit nanti. 
ececeh. berangan kan. : D

Bila diimbau kembali, zaman muda mudi dulu...rindu pulak pada latihan suksis tiap2 minggu tu. 
Finally, selepas 3 tahun dapat jugak kite naik atas pentas sesame untuk pentauliahan sebagai inspektor kor sukarelawan polis. This is the most memorable moment in 2012 *setakat niy lah kan. congrats uolls  : D




kenagan terabadi, terpatri di hati














>>>>senyum<<<<



zara: memory is the diary that we all carry about with us. tak akan pernah lupa okey :)

Okey sayang2 ku.Taa : D








Tuesday, January 22, 2013

lukisan hati 8







Akan tiba suatu masa kita pasti bertengkar tentang hal yang sekecil cuma 
Mungkin aku masih mampu tersenyum tertawa. 
permasalahan itu betul menggeletek jiwa
Akan tiba satu saat aku akan ketawa menggila
Kau mungkin fikir aku gila, tapi dalam2 hati ini terhiris luka
Aku tahu sayang kau tak pernah padam, tak pernah luntur
Tapi bila difikir semula ayat-ayat yang kau hamburkan bila kau dirasuk, hanyut dirundung amarah
Aku bertanya pada diri
Atas sebab apakah kau menyayangi aku

Sampai satu saat aku hanya mampu berdiam
tiada lagi senyum 'paksa' & air mata untuk merawati luka










Monday, January 21, 2013

the only one






dia yang setia menunggu
menanti di dalam hujan salju
saat badai menyapa
menusuk tulang belulang itu
dia masih mampu mengukir senyum 
sebagai hadiah istimewa
menghiasi kanvas indah
yang tak pernah pudar dimamah waktu

terima kasih










tomato & wajah :)



hola syg semua :D

Hari niy zara nak kongsikan sedikit tips penjagaan wajah menggunakan tomato. 
Murah & mudah. Zara risau sangat bile muka dah naik jerawat tang dahi.

Usia pun dah 24 kn, kalau dulu parut kat dahi senang je nak hilang. 
Mungkin disebabkan umur meningkat so, parut tu memang lame la bertahan kat situ. :(


So, bahan utama ialah:

mister tomato

Antara khasiat tomato:
  1. menghaluskan kulit
  2. mengelakkan pertumbuhan jerawat
  3. vitamin A&C (mencerahkan kulit kusam, mengembalikan keremajaan kulit & kecergasan badan)
  4. mengecilkan liang roma
  5. Elemen penyejuk untuk kulit kasar
  6. mengurangkan minyak berlebihan


cara2 nya :D


Kisar buah tomato dan campurkan dengan 2 titis perahan limau. Sapukan pada wajah dan bilas dengan air suam untuk mengecilkan liang roma. 

ataupun

hancurkan buah avokado + tomato di dalam mangkuk, campurkan dan sapukan pada wajah. Campuran avokado dan tomato mengandungi vitamin A, E & C yang baik untuk kulit.


Cuba tau :D


is zara: beauty might bring happiness, but happiness always bring beauty. So, senyum selalu :D



Tionghua culture learning camp






bismillah. niy hao :)

Senyum lebar2 sebab baru selesai camp mandarin...memang untung & berbaloi pergi camp tu taw. Tenkiu kpd pihak penganjur..

tak sangka, dak2 chinese niy pro jugak handle program niy. Memang enjoy betul. Betul release tension habis. Masalahnye cuma zara asyik rase lapar jee... 24 jam nak 'nasi'. adei -_- 



Niy antara aktivity kami :)

  1. Seni kaligrafi
  2. paper cutting
  3. knotting
  4. Class: Adat & pantang larang (perkahwinan, tahun baru cina, new year)
  5. aerobik shin chan 
  6. explorace tepi pantai. 

Untuk hari terakhir, kami kene prepare untuk performance closing ceremony. So, setiap group kene buat persembahan. And group zara buat drama mandarin + tarian. Untuk tarian just 3 org je involve termasuk zara sendiri. Disebabkan dalam group kami xd sorang pun yang pandai tarian kipas tuu, kami pun buat step sendiri & finally jadik! Pakai campur tarian melayu dengan tarian cine yang kami taw...huhu.cumel jugak kan. 

Berita gumbira: kumpulan zara menang group terbaik taw. yey! 


congrats. 


Memang syok :)

Photo untuk tatapan. dakapan. dalam kenangan :)

mandarin camp>tepi pantai taw!


paper cutting :) 


chinese knot zara. tq sifu :)


 bertungkus-lumus menyiapkan kaligrafi > tikah, tira, zara


kaligrafi hasil tangan zara. tomot siket, sye budak baru belajar :D


group members. kak siti, dila, zara, aina & fkp student :) terbaik!






is zara: Things end, but memories last forever.syg semua :D


Thursday, January 17, 2013

ideal weight :D




selamat malam syg2 ku :)

okey, berita gembira dan sensasi untuk diri ini. Mulai hari ni tak perlu lg risau tentang berat badan, memandangkan zara sudah mencapai berat badan ideal. Berat da naik siket. hee


kalau dulu takut sgt berat naik..hee


tapi kali niy nak berat ideal je...cukup!
oke, result:

height: 161 cm
weight: 50.2kg
ideal weight range: 49.2-64.8 kg

ideal BMI:19-25

BMI zara: 19.4


*tahniah! sebenarnya dr dulu memang nak berat badan dlm lingkungan 40 gitu. Tapi bila fikir2 balik, buat ape kalu nampak tulang rangke bergerak je. Buruk taw. So, kalu dah ideal tu syukur je. Tak perlu kurus2 sangat. Kurus belum tentu sihat. Betul kan3. So, kawan2 tersayang tak perlu risaukan zara lagi. 

* Dah tak addicted untuk kurus tahap kering dah okey. lub u :D




is zara: 

percutian untuk esok. Kem mandarin, Bachok.
Blum packing barang lagi memandangkan baju tak kering2. Padah buat kerja last menit. Esok jgn tertinggal barang sudah ye.. sayang semua. wan an :D




Wednesday, January 16, 2013

sahabat kembar :)








kau yang menaruh bintang
dalam mata, hati dan genggamanku


kaulah bintang sejati yang tertawa, menangis, berjalan dan tak henti berkelip
dalam langit hidupku


kau yang tak pernah meninggalkan 
tika aku dirundung pilu

walau sesaat aku tak melihatmu 
kau pasti muncul menjadi pelita, mewarnai hariku

sahabatku kembarku

*
**
***


Terima kasih :) 
Okey, ini'sahabat kembar' zara. Entah berapa puluh ratus ribu termasuk la pakcik dan makcik di luar sana yang bertanyakan soalan yang sama 

>Adik beradik?
>kembar?
>mana kakak, mana adik?

dah lali da telinga niy mendengarnye.. Selalu jugak dok belek muka kat cermin, tang mane la samenye macik pacik uii...adei.

so, bezanya antara kami:
  1. lgi tggi dr zara ye...siyesly sgt tggi
  2. zara senyum 'over', dy senyum ayu je tw
  3. of course warne kulit die lg cerah dr zara kn3
  4. & dia npk scary dr luar, tp dlm hati taman woo... 

Okey >tn norsyuhada bt tn mohd ghazali :) @ cud!!!  :D





 malam permata gemilang prs 2012


kem suksis 'smd' > t baton
*minah niy senyum lebeh2 pulak... -_-*

 suwet :) internship 2012, bentong pahang











is zara : we weren't sisters at birth but we know from the start, we were put on this earth to be sisters at heart.




Sunday, January 13, 2013

habis suda :)






Aiye…: D 

Senyum puas-puas...taw! macam niy------>  : D

Suke! :) Takdela hepi pasal boleh jawab exam…Cuma, gumbira bila dah lepas seeeeemua paper. Tinggal nak celebrate hari kemerdekan buat yang julung kalinya. 

lepas niy:

1. marathon movie
2. Bachok (3 days)
3. S. Alam
4. perak :D

*Tinggi betul angan cik kak niy kan3. Pastu, kene balik umk semula utk sambung lab final year project!!tgl 1 sem lagi untuk TAMAT.


Apepun, Terima kasih kerna menyesakkan pikiran daku untuk minggu niy. Sampai tak sempat nak dakap mimpi indah dan cipta angan baru.

Oke, mata da jd panda, muka pun mcm mintak penampar. Belum kira lagi jerawat yang tumbuh melata kat dahi niy. Adui, ada org cakap tu tanda2 penuaan. -_-  sakit ati!!!fine. i'm 24.

Tapi, niy semua gara2 tak cukup tido okey~  *pujuk hati :p



14 january 2013




zara: the shortest relationship ever is between students and books.They commit one day before exam and after exam break up!! 
hoho~> teruk sgt tu.